۱۳۹۰ مهر ۱۷, یکشنبه

خاتمی از سه عنصر استبداد، وابستگی و عقب‌ماندگی در ایران سخن گفت

خاتمی از سه عنصر استبداد، وابستگی و عقب‌ماندگی در ایران سخن گفت

محمد خاتمی در جمع گروهی از جوانان اصلاح‌طلب، رویکرد اصلاح‌طلبی در جامعه امروز ایران شرح داد و از شماری از عمل‌کردهای دولت انتقاد کرد. وی سه عنصر استبداد، وابستگی و عقب‌ماندگی را از معضلات تاریخی ایران دانست.


محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین اصلاح‌طلب جمهوری اسلامی در دیداری که با جوانان اصلاح‌طلب شهر کرمان داشت به شماری پرسش‌های آنها پاسخ گفت.


این جوانان از خاتمی خواستند تعریف دقیق‌تری از مرزهای اصلاح‌طلبی ارائه دهد، زیرا برخی مدعی هستند که اصول "اصلاح‌طلبی" مشخص نیست. از آن‌گذشته، در پی برخوردهایی که حکومت با مردم معترض طی چند سال گذشته داشته، در بخش‌هایی از جامعه این پرسش‌مطرح است که در وضعیت فعلی آیا اصلاح‌طلبی می‌تواند معنایی داشته باشد؟

«اصلاح‌طلبی امری است انعطاف‌‌پذیر»



محمد خاتمی در سخنان خود اذعان کرد که بخشی از جامعه، به‌ویژه نخبگان و جوانان به سوی گونه‌ای نومیدی و سرخوردگی سوق یافته‌اند. وی افزود: «نتیجه‌ی این سرخوردگی با کمال تأسف زمینه میدان‌داری و معنادار شدن حضور و اظهار نظر کسانی را فراهم آورده است که می‌پندارند راه حل مشکل، از میان برخاستن نظام و جمهوری اسلامی است».


در این جلسه‌، رئیس جمهور پیشین ایران این رویکرد را رد کرد و در برابر آن یک اصلاح‌طلبی انعطاف‌پذیر را مطرح کرد. وی گفت که حرکت‌های اجتماعی تاریخ معاصر دویست‌ساله‌ی ایران مبتنی بر خواست و اراده‌ی مردم بوده است.


از نظر خاتمی، «هر حرکت و جنبشی اگر برآمده از خواست و اراده مردم نباشد، یا به تحول اساسی منجر نمی‌شود، یا اگر شد، زمینه‌ی انحراف آن وجود دارد و پایدار هم نخواهد بود».


رئیس جمهور پیشین اصلاح‌طلب ایران، در این رابطه افزود: «اصلاحات گرچه چارچوب و جهت مشخص و روشن دارد، ولی امری انعطاف‌پذیر و به تناسب شرایط و زمان و مکان خود قابل اصلاح و تکمیل است.»

سه عنصر "استبداد، وابستگی و عقب‌ماندگی" در تاریخ ایران

تاریخ ایران، از نظر خاتمی، دارای سه مشکل اساسی است، که به گفته‌ی وی، کم و بیش همگان به وجود این سه معضل تاریخی آگاهی یافته‌اند. وی این سه معضل را «استبداد، وابستگی و عقب‌ماندگی» اعلام کرد.
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایرانمحمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران


به گزارش سایت پارلمان نیوز در روز یکشنبه (۱۷ مهر/۹ اکتبر)، خاتمی گفت که «در سطح ملی اجماع ناگفته‌ای پدید آمده است مبنی بر نفی وابستگی و استبداد و عقب ماندگی». وی افزود که آزادی‌، حاکمیت بر سرنوشت خویش و پیشرفت‌طلبی نیز خواسته‌هایی است که از سوی مردم در این راستا شکل گرفته است.


خاتمی نقش دین در جامعه‌ی ایران را پراهمیت تلقی کرد و گفت که نمی‌توان جایگاه دین و دینداران را نادیده گرفت. وی اظهار داشت: «اگر معتقد به مردم‌سالاری هستیم، که هستیم، باید بدانیم که از طریق دین است که می‌توان مردم‌سالاری را در جامعه مستقر کرد. البته در صورتی که دین را به گونه‌ای تفسیر و تحریف نکنیم که با مردم‌سالاری ناسازگار باشد.»


خاتمی در عین‌حال افزود، حرکت‌هایی که در تاریخ معاصر ایران آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه بودند، یا از میان رفتند و یا از مردم جدا شدندند. وی حرکت‌هایی را موفقیت‌آمیز خواند که با دین، فرهنگ و هویت تاریخی مردم ایران بیگانه نباشد.


«نبود برنامه‌ریزی و نظارت مبنای فساد است»


محمود احمدی‌نژاد در اولین دور ریاست جمهوری خود "سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی" کشور را منحل کرد. محمد خاتمی با انتقاد از انحلال این نهاد پراهمیت گفت، «این سازمان قلب حکومت است و نبض مدیریت جامعه را در دست دارد و ایجاد کننده فکر مدیریت درست و اجراکننده‌ی آن است و ناظر بی‌طرف بر اجرای درست و هماهنگ برنامه‌ها و سیاست‌ها.»


رئیس جمهور پیشین ایران بر اهمیت نظارت بر نهادهای دولتی تأکید ورزید و گفت: «یکی از عوامل مهم پیدایش فساد در جامعه، بخصوص فسادی که ناشی از اشتباه یا کارکرد نادرست مدیریت کلان است، عدم نظارت درست و کم‌التفاتی به نهادهای نظارتی در جامعه است. اگر نظارت درست نبود و هرکس بخصوص کسانی که قدرت دارند هر کاری که خواستند کردند (ولو با حسن نیت) و ضوابط و مقررات به سادگی دور زده شد، شاهد فسادهای بزرگی خواهیم بود که نمونه آن را این روزها شاهدیم.»


خاتمی نقش مجلس و نمایندگان را در جلوگیری از فساد و نیز «بی‌قانونی‌هایی که منشاء بسیاری از فسادها است» پراهمیت دانست. وی گفت اگر «نمایندگان شجاع در اکثریت بودند این فساد نگران کننده به اینجاها نمی‌رسید. مجلس حق دارد در همه امور دخالت و نظارت کند و این مسأله مهمی است. جایگاه مجلس در یک نظام مردم سالار به دلایل مختلف بالاترین جایگاه است.»


محمد خاتمی تأکید ورزید که مجلس باید کل جامعه را نمایندگی کند «و نه یک گروه و جریان خاص را». از نظر وی، مجلس حق تحقیق و تفحص و نظارت در تمامی امور را دارد، از جمله نظارت بر عمل‌کرد رهبری.


خاتمی غیرمستقیم از مسئولان نظام خواست تا زمینه ‌را برای مشارکت تمام مردم فراهم کنند. وی شرط مشارکت را التزام به قانون اساسی دانست و گفت: «به نظرم هرکس که در چارچوب قانون اساسی رفتار می‌کند و عملاً ملتزم به آن است حق شرکت در انتخابات را دارد و حتی اگر نظراً نسبت به قانون اساسی و بعضی اصول آن ایراد داشته باشد، آنچه مهم است التزام عملی به قانون است. اگر انتخابات چنین باشد واقعا مردم‌سالاری تأمین شده است و مجلس مقتدر جلو بسیاری از انحراف‌ها و فسادها را خواهد گرفت.»


وی خواستار یک انتخابات آزاد، سالم و منصفانه شد.

توسعه‌ی سیاسی و فرهنگی مبتنی بر شرایط ویژه‌ی ایران

رئیس جمهور پیشین ایران در بخشی دیگر از سخنان خود، امر «توسعه» را فرایندی دانست که نخست در کشورهای غرب طرح و جاری شده و هم‌اکنون مبنای نظریه‌ها و مبانی فکری روند رشد جوامعی است.


خاتمی گفت که این توسعه باید با شرایط اجتماعی و تاریخی، مبانی اعتقادی و هویت فرهنگی ایران انطباق داده شود. وی ضمن تأکید بر اهمیت توسعه‌ی سیاسی گفت «تردیدی نیست که راه پیش روی ما، چه بخواهیم و چه نخواهیم، راه توسعه» خواهد بود.

نمایندگان مجلس: استفاده از زور برای جمع‌آوری ماهواره‌ها موثر نبود

نمایندگان مجلس: استفاده از زور برای جمع‌آوری ماهواره‌ها موثر نبود

برخی از نمایندگان مجلس از جمع‌آوری ماهواره‌ها توسط پلیس انتقاد کرده‌اند. یکی از نمایندگان نصب مجدد ماهواره‌ها پس از جمع‌آوری آن‌ها را "مبارزه منفی مردم با پلیس" خوانده است. پلیس اما همچنان مشغول جمع‌آوری ماهواره‌ها است.


یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ایران  در گفت‌و‌گو با سایت "خانه ملت" گفته است، «جمع‌آوری ماهواره‌ها و شیوه کنونی مبارزه با آن‌ها منطقی نیست. متاسفانه مسئولان به جای فرهنگ‌سازی از ابزار زور استفاده کردند که موثر نبوده است».
به عقیده نماینده نقده و اشنویه در مجلس، کانال‌های محدود  صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند جایگزین کانال‌های متنوع ماهواره باشد.
به گفته این نماینده مجلس، در شبکه‌های صدا و سیمای ایران هیچ شبکه‌ای برای پخش موسیقی ایرانی و محلی وجود ندارد.
علی زنجانی حسنلویی گفته است: «ماهواره‌ها را از روی پشت بام جمع می‌کنند ولی آیا می توانند فلش‌هایی که به کامپیوتر وصل می‌شود و با آن می‌شود تمام کانال‌های ماهواره را از طریق اینترنت دریافت کرد، جمع کنند؟»
به نقل از سایت "خانه ملت"، نصرالله ترابی قهفرحی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران نیز جمع آوری ماهواره‌ها و انهدام آن‌ها را "هدر دادن منابع" دانسته و گفته است: «مردم با نصب مجدد آن به نوعی با این اقدام نیروی انتظامی مبارزه منفی می‌کنند.»
برخورد انضباطی موثر نیست
به گفته نماینده شهرکرد، برخورد انضباطی با مسئله ماهواره "موثر نیست" زیرا وقتی مردم را از چیزی منع می‌کنند حریص‌تر می‌شوند.
مامور نقاب‌دار پلیس ایران در عملیات مامور نقاب‌دار پلیس ایران در عملیات "راپل" مشغول جمع‌آوری ماهواره
آقای ترابی قهفرحی با انتقاد از «برخورد انضباطی برای جمع‌آوری ماهواره‌ها» گفته است، «مردم بلافاصله پس از جمع‌آوری ماهواره‌ها توسط نیروی انتظامی دوباره اقدام به نصب دستگاهی جدید می‌کنند».
محمد قیوم دهقانی، نماینده ایرانشهر، سرباز و الگان در مجلس نیز با "شیوه کنونی نیروی انتظامی برای جمع‌آوری ماهواره‌ها" مخالفت کرده و گفته است: «نمی‌توان مردم را در حصار مرزهای ایران محدود کرد. این کار گرایش مردم را به ماهواره بیشتر می‌کند.»
در روزهای اخیر اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، «ترویج‌ بی‌بند و باری و بی‌حیایی» را از آثار مخرب شبکه‌های ماهواره‌ای معرفی کرده بود.
فرمانده نیروی انتظامی گفته بود: «افزایش جرم، مواد مخدر، پارتی رقص و آواز حتی در خانواده متدین پس از مدتی آثار ناگواری بر جای می‌گذارد که از نتایج استفاده از ماهواره است و مردم خود باید به میدان آمده و از خانواده‌شان مراقبت کنند.»
آقای احمدی‌مقدم یک روز پیش از این، در  اظهارنظری متفاوت، «سرکشی پلیس در زندگی خصوصی مردم» را رد کرده بود.
به نقل از سایت "آفتاب"، آقای احمدی‌مقدم روز پنج‌شنبه (۱۴ مهر / ۶ اکتبر)  گفته بود: «سرکشی بدون مجوز قانونی در زندگی افراد ممنوع است و نمی‌دانم چرا همیشه مردم همه چیز را از نیروی انتظامی می‌خواهند. نیروی انتظامی تنها با جرم مشهود برخورد می‌کند و در مورد خاص برای اعمال قانون نیاز به حکم قضایی دارد.»
عملیات "راپل"  برای جمع‌آوری ماهواره‌ها
در ماه‌های اخیر موج تازه ‌جمع‌آوری دیش‌های ماهواره‌ای از سوی نیروی انتظامی ایران آغاز شده است. احمدرضا رادان، جانشین فرمانده پلیس ایران، درباره طرح‌ جمع‌آوری ماهواره‌ها گفته بود: «اگر صاحب‌خانه در منزل نباشد یا به مسافرت رفته باشد، از راه هوایی و عملیات راپل اقدام به جمع‌آوری دیش ماهواره از پشت‌بام خانه مذکور خواهیم کرد.»
در فیلم‌های منتشر شده از "عملیات راپل"، نیروهای پلیس سیاه‌پوش و نقابدار همراه با طناب از دیوار ساختمان‌‌ها بالا رفته و اقدام به جمع‌آوری ماهواره‌ها از پشت بام منازل می‌کنند.
سال‌هاست که در ایران بحث درباره عملی نبودن برخورد فیزیکی با دارندگان ماهواره بین مقامات ایران در جریان است اما این بحث نتیجه‌ای در پی نداشته است.
در آخرین نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط صداوسیمای جمهوری اسلامی، ۴۵ درصد مردم تهران بیننده ماهواره هستند و از این میزان ۴۱درصد بیننده شبکه‌های فارسی‌زبان‌اند.

جهرمی: «مدیرعامل مستعفی بانک ملی به کانادا گریخته است»

جهرمی: «مدیرعامل مستعفی بانک ملی به کانادا گریخته است»

جهرمی مدیر برکنار شده بانک صادرات مدعی شد، محمودرضا خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی به کشور کانادا گریخته است. روابط عمومی بانک ملی اما اعلام کرد، مدیرعامل مستعفی این بانک در ماموریت خارج از کشور به سر می‌برد.


در پی برکناری  چندین مدیر بانکی به دلیل اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی، محمد جهرمی، مدیرعامل سابق بانک صادرات، با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد، محمودرضا خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی به کشور کانادا گریخته است.
دربیانیه مدیرعامل سابق بانک صادرات آمده است که محمودرضا خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی به دلیل احتمال دستگیری خود، همراه با خانواده به کانادا گریخته است.
محمد جهرمی گفته است خاوری و اعضای خانواده وی  دارای اقامت کشور کانادا هستند.
به گفته مدیرعامل سابق بانک صادرات، «اکنون عوامل مرتبط با محمودرضا خاوری در بانک مرکزی و دولت درصدد رفع و رجوع این فرار هستند که با کمک و پشتیبانی برخی از آنان انجام گرفته است.»
به گزارش سایت آینده، محمودرضا خاوری در زمان استعفا به دلیل ماموریت در لندن بوده  كه با دستور وزیر اقتصاد از همان‌جا، با نوشتن استعفانامه به خانواده خود در کانادا می‌پیوندد.
بنا به این گزارش، روز گذشته که چندین مدیر بانکی برکنار شدند یا استعفا دادند، مشاور وزیر اقتصاد حضور مدیر عامل بانك ملی و وزیر اقتصاد در لندن را تایید كرده بود.
سایت مشرق در گزارشی نحوه "فرار مدیرعامل بانک مملی به کانادا" را اینگونه شرح داده است: «وی پس از اقامت ۳ روزه در لندن و ملاقات هایی كه خبری از محتوای آن فعلا در دست نیست، به فرانكفورت آلمان رفته و با استفاده از پاسپورت كانادایی خود و خرید بلیت فرست كلاس شركت هواپیمایی لوفت هانزا، شب گذشته به تورنتو سفر كرد. تمامی اعضای خانواده خاوری دارای پاسپورت كانادا و یک نفر نیز پاسپورت امریكایی دارد.»
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران از فرار محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی ایران به خارج از کشور اظهار بی اطلاعی کرده است.
پیش‌تر مدیرعامل بانک ملی در استعفانامه خود به خاطر اختلاس ۳ هزارمیلیارد تومانی، پیش‌تر مدیرعامل بانک ملی در استعفانامه خود به خاطر اختلاس ۳ هزارمیلیارد تومانی "عذرخواهی" کرده بود۵ مهر ۱۳۹۰، محمود خاوری مدیرعامل بانک ملی ایران از سمت خود استعفا داد. با تصمیم "کمیته منتخب دولت"، محمد جهرمی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و ولی ضرابیه مدیرعامل بانک سامان برکنار شدند. همچنین فرزاد احمدی عضو هیات مدیره بانک ملی از سمت خود عزل شد.
عذرخواهی درباره اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی
مدیرعامل بانک ملی در متن استعفای خود به «سوءاستفاده گروه سرمايه‌گذاری اميرمنصور آريا از ابزارهای تامين مالی بانكی» و  «برانگیخته شدن خشم افكار عمومی» اشاره کرده و درباره اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی «عذرخواهی» کرده بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ۶ مهر ۱۳۹۰، حسین دشتی سخنگوی بانک ملی ایران فرار مدیرعامل سابق این بانک را تکذیب کرده و گفته است: «هم‌اكنون آقای خاوری در یك ماموریت مجاز در خارج از كشور به سر می‌برد. طبق برنامه ایشان پنج‌شنبه هفته جاری به تهران باز خواهند گشت.»
۵ مهر ۱۳۹۰ پس از انتشار خبر برکناری چندین مدیر بانکی از جمله محمد جهرمی مدیر بانک صادرات، مدیر روابط عمومی بانک صادرات، خبر برکناری مدیرعامل این بانک را تکذیب کرده بود. همچنین بر اساس تصميم هيات مديره بانک صادرات، مهدی فتاحی به عنوان رييس هيات مديره اين بانک منصوب شد.
"گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا" با سرمایه اولیه ۵۰ میلیون تومانی در سال ۸۵ از طریق دستکاری اسناد اعتباری، ۳ هزار میلیارد تومان از سیستم بانکی ایران اختلاس کرده است.
رسانه‌های ایران در هفته‌های اخیر گزارش داده بودند، فردی با تبانی و نفوذ به شعبه بانک صادرات، اقدام به صدور LC (اعتبار اسنادی ریالی) جعلی به مبالغ ده‌ها میلیارد تومان می کرده و بدون آنکه وجه LC‌های مذکور را به بانک بپردازد، آن‌ها را دریافت و به بانک‌های دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پائین تر از قیمت رسمی LC می‌فروخته است.

استعفا و برکناری مدیران بانک ملی، صادرات و سامان

استعفا و برکناری مدیران بانک ملی، صادرات و سامان

در پی اختلاس اخیر در سیستم بانکی ایران، مدیر بانک ملی و مدیر بانک صادرات، استعفا داده و برکنار شده‌اند. رسانه‌های ایران از بدهکاری فردی به سیستم بانکی خبر می‌دهند که اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در برابر آن "عددی نیست".


در پی انتشار خبر اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در سیستم بانکی، مدیر عامل بانک ملی ایران از سمت خود استعفا داده، مدیر بانک صادرات برکنار شده و یکی از اعضای هیات مدیره بانک ملی هم از سمت خود عزل شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی با استعفای محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی موافقت کرده و همچنین فرزاد احمدی عضو هیات مدیره این بانک را هم از سمت خود عزل کرده است.
مدیرعامل بانک ملی در متن استعفای خود به «سوءاستفاده گروه سرمايه‌گذاری اميرمنصور آريا از ابزارهای تامين مالی بانكی» و  «برانگیخته شدن خشم افكار عمومی» اشاره کرده و دراین‌باره «عذرخواهی» کرده است.
محمد جهرمی، مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز برکنار شده اما مدیر روابط عمومی بانک صادرات، خبر برکناری محمد جهرمی از مدیرعاملی بانک صادرات را تکذیب کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، "کمیته منتخب دولت"، همچنین تصمیم به برکناری ولی ضرابیه مدیرعامل بانک سامان گرفته است.
محمود احمدی‌نژاد تهدید کرده بود اگر انتقادها درباره اختلاس اخیر ادامه پیدا کند، سکوت خود را خواهد شکستمحمود احمدی‌نژاد تهدید کرده بود اگر انتقادها درباره اختلاس اخیر ادامه پیدا کند، سکوت خود را خواهد شکستمحمد عزیری مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر، برکناری مدیرعامل بانک صادرات را براساس تصمیم "کمیته منتخب دولت" دانسته است.
عزیزی درباره بررسی اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی گفته است: «مسئولیت قصور مدیریتی مرتبط با پرونده گشایش اعتبارات اسنادی ریالی داخلی (LCهای ریالی) بر عهده بانک گشاینده اعتبار (بانک صادرات) بوده که نظارت و کنترل داخلی برای گشایش لازم را به نحو لازم انجام نداده؛ لذا کمیته مزبور تصمیم به برکناری مدیرعامل بانک صادرات ایران و اصلاح مدیریتی در آن بانک گرفته است.»
ارتباط دولت‌مردان با اختلاس‌های بانکی
به گفته محمد عزیزی، "کمیته منتخب دولت" تصمیم‌های دیگری هم برای برکناری مدیران و اصلاح در بانک ملی و بانک سامان که دو بانک اصلی تنزیل کننده اعتبارات اسنادی مزبور هستند گرفته است.
سایت آینده، استعفا و برکناری مدیران بانکی تنها یک روز پس از بازگشت محمود احمدی‌نژاد از نیویورک را "ماله‌کشی سطحی" خوانده و به سخنان آقای احمدی‌نژاد قبل از سفر به نیویورک مبنی بر "بی‌ارتباط خواندن اختلاس اخیر با دولت" اشاره کرده است.
پس از انتشار خبر اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی، محمود احمدی‌نژاد گفته بود، دولت خود این اختلاس را کشف کرده و تهدید کرده بود که اگر این انتقادها ادامه یابد سکوت خود را می‌شکند.
روز یک‌شنبه (۳ مهر/۲۵ سپتامبر) خبرگزاری فارس خبر داد، بیش از ده نماینده مجلس طرحی را برای استیضاح وزیر اقتصاد امضا کرده‌اند.
امضاکنندگان طرح استیضاح که به حد نصاب لازم هم رسیده است، همچنان بر دست‌داشتن "جریان انحرافی" به رهبری اسفندیار رحیم مشایی، مشاور و رئیس‌ دفتر احمدی‌نژاد در اختلاس بزرگ تاکید دارند.
‌به گزارش رسانه‌های ایران، اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در سیستم بانکی ایران تنها طی ۵ ماه اتفاق افتاده است. "گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا" با سرمایه اولیه ۵۰ میلیون تومانی در سال ۸۵ از طریق دستکاری اسناد اعتباری، ۳ هزار میلیارد تومان از سیستم بانکی ایران اختلاس کرده است.
با گذشت چند هفته از انتشار خبر بزرگ‌ترین اختلاس ایران، برخی سایت‌های داخلی از بدهکار بانکی جدیدی خبر می‌دهند که رقمی کلان‌تر از ۳ هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است.
اختلاسی بزرگ‌تر از کلاهبرداری ۳ هزار میلیارد تومانی
به ادعای سایت آینده، یکی از بدهکاران بانکی ایران به نام "محمدرضا زنوزی"، توانسته است با برقراری ارتباط ویژه با برخی مسئولان محلی و دولتی، از جمله محمود احمدی‌نژاد، وام‌های جدیدی دریافت و شركت‌های جدیدی را تصاحب كند.
محمود رضا خاوری(چپ)، مدیرعامل بانک ملی در استعفانامه خود به خاطر اختلاس ۳ هزارمیلیارد تومانی، محمود رضا خاوری (چپ)، مدیرعامل بانک ملی در استعفانامه خود به خاطر اختلاس ۳ هزارمیلیارد تومانی، "عذرخواهی" کرده است
بنا به این گزارش، "امیر خسروی" صاحب گروه اقتصادی آریا و متهم اصلی اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از لحاظ میزان سرمایه و رقم بدهی به سیستم بانکی، در برابر  محمدرضا زنوزی که در صنعت فولاد و فوتبال شناخته شده است، "عددی نیست".
این سایت همچنین ادعا کرده است، دسترسی این فرد به محمود احمدی‌نژاد سهل‌تر از برخی وزرای كابینه است و احمدی‌نژاد برای افتتاح كارخانجات او در آذربایجان، شخصا به این شهر سفر می‌كند.
به ادعای سایت آینده، شركت سرمایه‌گذاری گسترش فولاد تبریز، مجتمع فولاد بناب، مجتمع فولاد عجب‌شیر، كارخانجات گروه صنعتی درپاد تبریز، گروه كارخانجات یاقوت صنعت تبریز، گروه صنعتی توانگران سهند، كارخانه بنیان دیزل تبریز، گروه صنعتی الماس تبریز، مركز آموزش سرمایه گذاری فولادگستر كوثر، موسسه فرهنگی ورزشی گسترش فولاد تبریز، گروه صنعتی ایران خودرو تبریز و هواپیمایی "آتا ایر" به‌عنوان بخشی از اموال گروه "محمدرضا زنوزی" معرفی شده‌اند.

۱۳۹۰ شهریور ۱۹, شنبه

خبر خیلی خواندنی , با این قیمت نفت، میزان یارانه ها را می توان تا 6 برابر افزایش داد

ادعای توانایی دولت به افزایش یارانه‌ها به سه برابر نه تنها چیز عجیبی یا معجزه‌ای هزاره‌گونه نیست، بلكه تلویحا یا حتی تصریحا بیانگر ژرفای ریخت‌و‌پاش بی‌همتایی است كه اقتصاد ایران و همه اجزای آن را در خود فرو برده و موجب شده تا از درآمد سرانه 300 هزار تومان در ماه هر ایرانی بابت «تولید» نفت و گاز و فروش و صادرات آن تنها یك‌هفتم به مردم برسد و كلی هم منت بر گردن آنان نهاده شود. اما برای اجرایی شدن این وعده و تبدیل ایران به گلستانی رشك‌برانگیز برای دیگران، چند بایسته كوچك و آن هم شدنی باید به فرجام برسد./منبع
روزنامه شرق در سرمقاله خود با عنوان«وعده اقتصادی یا‌…؟» به قلم سعید لیلاز نوشت:
*در نظر و دست‌كم روی كاغذ، سه برابر شدن یارانه پرداختی به مردم نه تنها شدنی است بلكه این رقم را تا شش برابر و حتی بیشتر هم می‌توان رساند. ارزش مجموع نفت و گاز تولید شده سالانه در ایران به قیمت‌های كنونی جهان به حدود 200 میلیارد دلار می‌رسد و اگر فرض كنیم كه می‌توانیم همه این انرژی تولیدی را چه در داخل و چه بازارهای بین‌المللی به همین قیمت روز بفروشیم سرانه هر ایرانی به نرخ امروز دلار از محل تولید نفت و گاز ماهانه 300 هزار تومان است و نه 45 هزار تومان یا حتی سه برابر آن، یعنی 135 هزار تومان.
* ادعای توانایی دولت به افزایش یارانه‌ها به سه برابر نه تنها چیز عجیبی یا معجزه‌ای هزاره‌گونه نیست، بلكه تلویحا یا حتی تصریحا بیانگر ژرفای ریخت‌و‌پاش بی‌همتایی است كه اقتصاد ایران و همه اجزای آن را در خود فرو برده و موجب شده تا از درآمد سرانه 300 هزار تومان در ماه هر ایرانی بابت «تولید» نفت و گاز و فروش و صادرات آن تنها یك‌هفتم به مردم برسد و كلی هم منت بر گردن آنان نهاده شود. اما برای اجرایی شدن این وعده و تبدیل ایران به گلستانی رشك‌برانگیز برای دیگران، چند بایسته كوچك و آن هم شدنی باید به فرجام برسد.
* در حال حاضر و جدا از هزینه‌های حیف و میل یعنی ریخت‌و‌پاش مالی، بخش مهمی از این درآمد ماهانه 300 هزار تومانی هر ایرانی به صورت یارانه مستقیم و غیرمستقیم انرژی صرف كنترل قیمت تمام شده بسیاری از كالاها و خدمات می‌شود.
* بخش مهم دیگری از منابع 300 هزار تومانی مورد اشاره، صرف نگهداری دیوانسالاری عریض و طویل دولت می‌شود كه برخلاف همه ادعاها در شش سال اخیر به حدود شش برابر شدن هزینه‌های جاری دولت انجامیده و هزینه‌های عمرانی را تنها دو برابر كرده است.

۱۳۹۰ شهریور ۱۸, جمعه

زایمان خارق العاده ی عقرب








نزول تاسف بار رتبه اینترنت ایران عزیزمان

مبارزه با اطلاع رسانی







اولین شروع

بانام خداوند ایران زمین و با درود و سلام به همه دوستان و بازدید کنندگان گرامی
اولین دست نوشته های خودرا به رشته تحریر در می آورم تا شاید بتوانم افکار و عقاید شخصی خود را مطرح و نقاط قوت و ضعف را از زبان شما بشنوم.
نیتم از راه اندازی این وبلاگ ایجاد یک فضای مجازی گفتمان(میزگردسبز)جهت طرح و شنیدن موضوعات مرتبط و ایجاد یک گروه بزرگ آزاد اندیش ایرانی برای رستاخیز از این خواب غفلت کنونی میباشد.
بنده یک جوان ایرانی و ملی گرا به این معنا که فقط ایرانی بودن مهم است و یک ایرانی میتواند مسلمان باشد،شیعه یا سنی یا ارمنی و زرتشتی ویا کلیمی وبهایی و ...
پس به هیچ وجه کسی این حق را ندارد در مذهب و آیین یک ایرانی تجسس و یا دین یا مذهبی را ارجح به دیگری بداند که جز این اگر باشد فقط باعث پاشیدن تخم نفاق در پهنای وطن و نابود کردن نیروی عظیم اتحاد خواهد بود.
پس من یک ایرانی هستم و هر ایرانی را دوست میدارم.